Gå til innhold

Thorbjørn Sundbøe

Medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Nøytral

Om Thorbjørn Sundbøe

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Etter en kjøretur idag vil jeg bare lufte en tanke. Når jeg kjører på relativt lavt turtall er jeg ganske sikker på at begge sylindrene er med, men når jeg kommer til et visst nivå tror jeg den kun går på en sylinder og den 'kveles' ganske kraftig når jeg forsiktig gir mer gass. Kan det være mangel på luft, at luftfilteret kan være tett? Fikk bare tilbake en 30 år gml følelse fra gamle MCer med tett luftfilter.
  2. Da var sesongen igang for min del. Men dessverre har jeg fortsatt problemet med fusking. Rengjøring av tanken, bytte av tett lufteventil og bensinfilter m/O-ring har ikke hatt noen effekt ser det ut til. Så da er spørsmålet hva som er et naturlig neste steg i feilsøkingen. Sykkelen var altså på 12K service før forrige sesong. Noen var inne på om det kan være TPS'en som må resettes. Det kan kun gjøres av verksted såvidt jeg vet? Andre tips? Jeg skal nå uansett ta en runde på sikringer, kontakter og releer etc.
  3. Hei! Jeg har ikke klart å stille inn klokken på min 2012 848 på noe annet enn 12t klokke, selv etter å ha finlest manualen og med prøving/feiling. Jeg har heller ikke funnet info om dette er støttet eller ikke. Men jeg tenkte at det ikke kan være sant at 24t format ikke er støttet. Noen som vet?
  4. Jeg er ved å bytte bensinfilteret, og har en liten utfordring med klemmene som holder filteret fast. De har en hektemekanisme som jeg knapt klarer å få på plass igjen når nytt filter er satt på. Virker nesten som det krever annet verktøy enn jeg har. Er dette engangsklemmer? Tips?
  5. Da er tanken demontert og tømt. Jeg hadde ikke en så stor beholder at jeg kunne tømme hele tanken i en omgang, det måtte flere til. Jeg kunne se antydning til bobler og kondens, men jeg synes ikke mengdene var så store at jeg uten videre aksepterer det som årsak. Det var endel fremmedlegemer i bunnen av tanken, ser ut som sandpartikler, maling og en klemme på avveie (se bildene). Noen spørsmål: Jeg ønsker å rense tanken skikkelig når jeg først har den av. Noen tips til hva jeg kan bruke? Bensinstabilisator? Jeg er som sagt usikker på om det er vann som er årsaken. Lurer på om det allikevel kan betale seg å bytte bensinfilteret... Dreneringsventilene er merket med hhv. S og D under tanken. Førstnevnte klarer jeg å blåse igjennom fra undersiden, ikke sistnevnte. Jeg antar det ikke skal være slik?
  6. Strålende, takk for teskjematingen! Jeg vil tro det er identisk med 1098 ja 👍
  7. Jeg har snakket med verkstedet, og det første de foreslår å sjekke er om det kan ha kommet vann i bensinen eller om bensinfilteret er tett, herunder å sjekke om dreneringsslangene er åpne og ikke tilstoppet. Jeg tenkte da å få tømt ut bensinen i en transparent beholder for å sjekke dette. Det er endel på tanken og jeg er litt usikker på om jeg klarer å få ut all bensinen og eventuelt vann ved å suge det ut, vannet blir vel liggende helt i bunnen. Så da er det kanskje ikke noen vei utenom å demontere tanken og drenerings- og injeksjonsslanger? Jeg sjekket litt på nettet og er usikker på om jeg klarer å demontere uten å grise en masse bensing. Noen som har erfaringer med dette?
  8. Hei! Jeg har hatt min 848 EVO 2012 i 2 sesonger, gjennomførte en full 12000-service i våres. Mot slutten av 2019-sesongen har det oppstått et problem. Når jeg gir gass over et visst nivå, er det veldig dårlig respons, og jeg opplever fusking/hakking. Kan ikke huske akkurat ved hvor mange omdreininger det oppstår, jeg antar fra ca. 6000. Jeg mistenker at kun den ene sylinderen er med. Dette skjer (også) når den er god og varm. Jeg har ikke mekket noe særlig siden mine to-taktere på 80-tallet, og har ikke noe analyseutstyr bortsett fra det jeg kan se og høre...så jeg forsøker å finne ut om jeg må få den på verksted. Noen som har noen tanker om hva jeg kan sjekke for å komme nærmere problemet? Thx!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å benytte denne siden godtar du våre Personvernvilkår og Retningslinjer