Gå til innhold

Marius Albert

Mellom-ikke-medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Marius Albert

  1. Ja, er i skjøten. Tenkte å gjøre det selv, og håper jeg blir ferdig på en kveld eller tre :-). Har kjøpt pakningsstoff fra Løvås, og en avtrekker for motorkåpe på MX24. Bytter også til nye skruer når jeg er i gang.
  2. Takk for tipset 😀. Jeg har også brukt bremserens som siste strøk, men det med talkum har jeg ikke prøvd. Jeg tror jeg har funnet høyeste punkt uten kjøring, men tar en ekstra sjekk med metoden du beskriver.
  3. Hei Har en 2001 Monster S4 (kjørt 47' km) som begynte å svette/lekke litt olje i fjor høst, og ønsker å høre om det er noen her inne som har noen gode råd/advarsler før jeg begynner å skru. Det jeg lurer på er om det kan være andre steder oljen kommer fra enn det jeg har kommet frem til, og om det kan være andre årsaker til lekkasjen enn det jeg tror (se bilder under)? Jeg mistenkte først clutchen, men har utbedret og oppgradert pumpa i vinter etter råd fra Løvås. Etter en god del vasking og tørking har jeg kommet frem til at lekkasjen kommer fra venstre motordeksel, muligens i forbindelse med at kjeden har vært borti dekselet (det problemet er fikset). Planen er å ta av venstre motordeksel, rengjøre godt og legge på ny pakning dersom dekselet ikke er for skadet. Jeg har også vurdert om jeg bare skal kjøre slik den er og vente til neste storservice, tilsette oljelekkasjestopper, men har kommet til at det lekker såpass at jeg vil stoppe lekkasjen. Ser for meg ut som spor etter kjeden har vært borti dekselet (?). Pilene viser oljelekkasje Lekkasjen etter årets første testtur (kjørt varm) og 2 dager stillstand.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å benytte denne siden godtar du våre Personvernvilkår og Retningslinjer