Jump to content

Hvordan få løs svinghjulet ?


Recommended Posts

post-228-0-36607600-1433356919_thumb.jpg

 

Etter å ha gått til innkjøp av en 999s med stor iver viser det seg at den antagelig trenger en ny starter-clutch. Alle verksteder er travelt opptatt og jeg klarer ikke vente til langt uti juli så tenker å gjøre det selv :)
Men etter å ha åpnet side-dekselet på motoren og kikket litt på mitt litt lettere svinghjul (fra Kaemna) ser jeg at det fine verktøyet jeg bestilte på nettet for å holde fast svinghjulet, mens jeg løsner det, ikke passer på mitt svinghjul. Det skal festes i noen små hull, men mitt er helt glatt utenpå. Noen som har prøvd dette eller har noen gode ideer om hvordan man skal få løsnet det? ( og festet det igjen...)
Og er det noen som vet hvor mange nm man skal dra til med? Finner det ikke i verkstedboka jeg har...

Link to comment
Share on other sites

Ta dette med en klype internett-salt...

 

Kan gjøres med 'impact gun'/muttertrekker eller ved å ha sykkelen i gir og sikre bakhjulet.

 

Muligens må det varme til for å løsne Loctite'n som mutteren vel er sikret med (?) og manualen oppgir Loctite 5 (hva nå det egentlig er.. rød?)

 

S4RS (med 999-motor) oppgir 270 Nm

 

Inntil noen retter min info kan dette være et utgangspunkt, men for all del få det verifisert av et verksted!!!

 

 

Jeg har også sett folk låse fast tannhjulet på starteren mot neste tannhjul med en mynt, men da tror jeg vi beveger oss litt unna trygg praksis...

Link to comment
Share on other sites

Takk :)

Hvis ikke noe annet dukker opp av gode ideer eller spesialverktøy blir det første jeg prøver å låse hjulet. Har akkurat hentet en 30mm langpipe til låsemutteren. TESS er stedet når man trenger noe utenom det vanlige :)

Forsøker litt i kveld men i morgen er det Isle of Man som står for tur så da får gamla vente til jeg er tilbake:)

Link to comment
Share on other sites

Da var svinghjulet løst. Motor i gear, polstret kubein som låste bakhjulet og en kraftig muttertrekker var tingen. Forsøkte først med pipe og "latmann" (lang stang) men det er såpass mye strekk i kjedet at det ble ikke noe dreis på ting. Med den utvekslingen man har kunne jeg dra svinghulet nesten en halv runde, og da får man ikke løs noen ting :)

Nå er starter-clutchen ute og skal byttes:)

Så gjenstår det å se hvordan jeg skal få strammet til sulamitten igjen til riktig moment. Men det er noen dager til :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Og for de som synes dette er spennende kan jeg nå presentere løsningen på hvordan man kan holde igjen svinghjulet når mutteren skal dras til med 270nm.

(Muttertrekker med god justering av moment er ALTFOR dyrt...) Forsøkte først med å sette sykkelen i gir, og blokkere bakhjulet. Men p.g.a. utvekslingen og strekk i kjede m.m. fikk jeg ikke dratt til med mer enn 190nm. Forsøkte så med en slangeklemme rundt svinghjulet. Denne stoppet jeg så fra å rotere - med et brekkjern - men da glapp slangeklemmen. Når jeg så strammet slangeklemmen mer gikk låsen i stykker. Men jeg videreutviklet ideen og fant en bedre slangeklemme, og satt på en stang som jeg fikk låst under rammen. Og vips hadde jeg et perfekt verktøy. 

Hvis andre skulle komme ut for samme problem så ta kontakt eller kopier.

 

post-228-0-48829100-1435229659_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Ved å benytte denne siden godtar du våre Privacy Policy og Guidelines