Jump to content

Dekk til Multistrada..?


Recommended Posts

Heisan,

 

Skal nå på mitt tredje sett til denne, en 2013 1200 Multistrada. Scorpion'ene har vel gjort en grei jobb, to sett på snart 17Kkm. Allikevel er det morsomt å prøve noe nytt, så kom gjerne med erfaringer. Det blir nok ikke så mye gruskjøring, så jeg er ikke fremmed for å prøve rene asfaltdekk. 

Grep prioriteres over kjørelengde.

 

Mvh Lars W

Heggedal

Link to comment
Share on other sites

Dekkvalg.... det er vanskeligst å bli klok av svarene på det spørsmålet, men det skader vel ikke å prøve ;)

 

Jeg mistenker at de fleste er fornøyd med det de skifter til - rett og slett fordi nye dekk nesten alltid føles fantastisk når man kommer fra slitte dekk.

 

Jeg tror at veldig mange kjøper dekk av unødvendig sportslig karakter og dermed ofrer kvaliteter de egentlig trenger mer.

 

'Mitt' merke er Metzeler. I begynnelsen fordi det tilfeldigvis var det forhandleren foreslo. Etterhvert fordi jeg har lært det å kjenne og kan uynytte det (nesten) til sitt maksimale. Jeg har hatt M3 og var superhappy da M5 kom og viste seg å være mye bedre. Ny WOW-opplevelse med Racetec K3 til banekjøring - ca tre sekunder lavere rundetider, men dårlige på vått føre og/eller rufsete asfalt. Det ble veldig tydelig at 'best grep' ikke er det samme under alle forhold.

Fast forward til det nyere M7RR - kun ca ett sekund saktere enn K3 på banen, men faktisk bedre grep på veien og selvfølgelig mye bedre på vått.

 

Slike betraktninger kan antagelig overføres til andre merker, slik at man kanskje kjøper ett hakk mindre sportslig enn hva 'trenden' tilsier.  

 

Hold oss oppdatert om valget ditt og erfaringene :)

Link to comment
Share on other sites

Hei og takk for svar,

 

Er det dette dekket nettbutikkene kaller 'Sportec'? Finner en omtale av dette dekket på Cycle World, med mye skryt.

Skryt får derimot ikke nettbutikkene, bare klønete søke- og chatteløsninger som ikke finner MTS'en eller returnerer en flom av svar som jeg helst vil slippe å lete igjennom.....

 

Mvh Lars W.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er nå på mitt tredje sett med Pirelli Angel GT dekk på min Multistrada. Disse er et bra kompromiss mellom grep og kjørelengde. Bakdekket holder i ca 10.000 km. Veigrep på tørt og vått føre er minst like bra som på de originale Scorpion Trail dekkene. Jeg har kjørt på langtur i Europa og banedager på Rudskogen med Angel GT. Michelin Pilot Road 4 skal være de aller beste regndekkene med tilsvarende lang kjørelengde. M7RR som Lars anbefaler vil gi enda bedre grep hvis du kjører virkelig hardt, for eksmpel på bane, men de holder nok noen tusen km mindre.

 

Sven

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Scheisserei!!! Etter NI DAGER får jeg beskjed fra møkkafirma Tirendo at de ikke kan levere....."Leveringstid 2-5 dager" my foot! 

Bestiller jeg nå fra enn annen nettbutikk er jeg sannsynligvis bortreist når (hvis...) dekkene kommer =retur...

Det blir nok en visitt til Asker Vulk og da blir det nok Angel GT. De fikk jo veldig bra omtale i Motorrad i fjor.

 

Mvh

Lars W

en smule frustrert

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Så langt, ca. 100 mil + en banedag, veldig fornøyd med Angel GT ja! Ingen overraskelser hvertfall. Dekkene heller mer mot 'stabilt' enn 'kvikkstyrt' men det er jo et touringdekk.

Så blir det tyskertur om noen uker med innlagte fartsprøver mm......

 

Mvh Lars W

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Ved å benytte denne siden godtar du våre Privacy Policy og Guidelines