Jump to content

Om Norsk Ducatiforening Desmodromene og våre arrangementer


stoppitide
 Share

Recommended Posts

Velkommen til hyggelig fellesskap basert på interessen for Ducati og til vår forenings mange muligheter på bane, vei og cafebord  🏍️👍 Foreningen ble etablert i 1989 - lang erfaring og rike tradisjoner.

Norsk Ducatiforening Desmodromene er en landsdekkende forening for deg med interesse for motorsykler med motor av merket Ducati. Foreningen er registert som frivillig organisasjon i Brønnøysundregisteret med organisasjonsnummer 892310742.

Alt vi gjør og arrangerer er basert på dugnad fra frivillige ildsjeler, medlemmenes innsats og kontingenten.

Bli Medlem? Så bra! Klikk på "Bli Medlem" og betal med kort. De som er Medlem kan også bli med i vår lukkete facebookgruppe  https://www.facebook.com/groups/250640375282778/?fref=ts

Vi arrangerer et titalls turer i året og de kaller vi Strada-turer. Korte, lange og/eller stilfulle.... kjørt etter et sikkerhetsreglement og delt inn i grupper etter erfaring. Noen ganger utenlands også. Man skal jo helst ha seg en "Pilgrimsreise" til fabrikken i Bologna. Samler fra en håndfull til 50-60 deltagere.

Årlig har vi også mekaniske (Meccanica) seminarer og work shops. Hjelp og råd med f.eks. fjæring, vedlikehold, prepping av syklene til banekjøring og andre nyttige temaer.

Det tilbys konkrete tilbud for Medlemmene - f.eks. 10% rabatt på Ducati Performance tilbehør og klær (også Dainese) hos Løvaas Motor, rabatt på deler hos Plassen Racing Parts, et knallgodt dekktilbud hos Dekk1. Vi samarbeider aktivt med forhandlerne Løvaas Motor og Eker Performance som begge bidrar med arrangementer og spontane tilbud.

 

Velkommen 🙂

 

Kontaktpunkter:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

 

 

 

post-75-0-78477800-1463236521_thumb.jpg

 

post-75-0-07604800-1463236626_thumb.jpg

 

post-75-0-15152600-1463236701_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 Share

 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Aktive Tråder

  • Endringer i forskriftene Siden i fjor har endringer i "Motorsportforskriften" gjort at arrangører kan søke om dispensasjon fra stedlige fartsgrenser for å kunne øve realistisk.  Dispensasjon gis dersom det, blant annet, er et tilstrekkelig fokus på læring og ansvarlighet. Instruksjon er nevnt av myndighetene, men fremdeles jobber SVV med arrangører/politi/forsikring for å nærme seg en avklaring av hva kravene til dispensasjon skal være. Det som SVV for i år har krevet/ønsket/anbefalt har vi imøtekommet. Vi er i dialog med mange av aktørene og skal i ytterligere møter med bl.a. SVV For 2022 har vi søkt og fått dispensasjon fra fartsgrensene.
  • Musikk (støy) klassisk tema i mange år. Endringer som blir gjeldende fra 1. januar neste år - med mindre Rudskogen påkjærer/klager og får medhold. Endringene er mindre inngripende enn det har vært grunn til å frykte, så jeg tipper de blir stående. OPPDATERT: Rudskogen reagerer Statsforvalteren har endret tillatelsen for Rudskogen (mcavisa.no)   Strammer inn tillatelsen til Rudskogen motorsenter | Statsforvalteren i Oslo og Viken  ( 30. juni 2022 ) 102 dB i depot. 110 dB arenastøy over hele banen (men mikrofonpassering er avgjørende)(det skal komme én mikrofon til). Mer støy tillatt noen utvalgte dager som ikke gjelder oss. 1098 eksos i dårlig stand sliter. Full V4 Akra sliter. Enkelte Termi full race sliter. Tullete "GP" eksos i form av liten stålboks slipper ikke gjennom. Osv osv   Vi trenger sjelden en hel hånd for å telle de som ikke slipper utpå, men har ikke tid til å leke gjemsel med de som prøver å lure seg til spesialbehandling. DB-killer er et kjempegodt tips.
  • Idealspor - det er flotte saker 😎   På samme måte som alpinister blir gode av å kjøre porter, blir vi flinkere av å terpe på å kjøre idealsporet. Man får umiddelbar tilbakemelding hvis man bommer på bremsepunkter, svingpunkter, svinghastighet og utganger. Ved å innøve idealsporet FØR farten settes opp får man gjerne bedre flyt og dermed bedre læring og etter hvert raskere kjøring uten unødvendig risiko . Win/win.   Dette har også mye med sikkerhet å gjøre. Alle SKAL gjøre sitt beste for å følge idealsporet. De som kommer bakfra og skal kjøre forbi har ansvaret for at det foregår med lav risiko og oppleves som udramatisk for den som blir passert. Dette blir mye enklere hvis man kan stole på at den man passerer følger en forutsigbar linje - idealsporet. Altså bedre og sikrere for alle - enda en win/win.   Dette avbildete sporet er senere videreutviklet og finjustert av de rutinerte og ALLER raskeste førerne i skiltløse racing-grupper, som har funnet ut at det da kan gå enda litt raskere. Skiltgruppene er tjent med en enkel og forutsigbar praksis som altså er "idealsporet".   Sjekk bildet (Rudskogen) og visualiser sporet ditt.
  • Videoer fra banekjøringene 😎👍😎   Ducati - YouTube
  • Forsikring? Ansvars+førerulykkesforsikringen dekker egen og andres kropp samt andres eiendeler (selskapene kan ikke reservere seg mot denne dekningen).  Kaskoforsikringen varierer: den dekker eventuelle selvforskyldte skader på eget kjøretøy. Velg et selskap som ikke reserverer seg mot banekjøring eller dekk skadene selv. Vi driver ikke førerutvikling slik enkelte selskaper definerer det.     Tidligere er det bl.a. svart: En skadet sykkel og riper på skinndressen er ikke alvorlig. Skader på personer kan være det. Derfor håndhever vi kjøreregler som er vårt bidrag til at det hele forløper med lav risiko. Helt uavhengig av forsikringshensyn må den enkelte fører kjøre slik at det ikke skapes farlige situasjoner og må utvise hensyn, aktsomhet og være varsom. Da klarer vi oss bra og kan høste gleden og læringen som banekjøring er uovertruffen til. Kjør vakkert  
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved å benytte denne siden godtar du våre Privacy Policy og Guidelines