Jump to content

er denne eksosen orginal ? 748


Recommended Posts

hei.  jeg kjøpte for kort tid siden en ducati 748.  1997 modell. 

 

det sto arrow eksos på den.   jeg synes den bråkte litt vell mye, så jeg fikk tak i orginaleksos. 

 

 

stusset litt da eksosen som kom var merket ducati, men samtidig termignoni.  så sto det noe stempel om støygodkjenning på de.  

 

er dette orginale eksosene, eller er det termignoni levert av ducati? 

 

 

så er det dilemma da... jeg elsker utsenede av carbon-pottene, men vil kanskje(?) ha lyden av den andre eksosen istedet.

 

 

 

er det noen som vet hvordan termignoni  ligger an på lyd i forholdt til arrow i tilfelle.  om det jeg nå har fått er std. orginaleksos..    termignoni har carbon-potter ser jeg. 

 

 

 

på forhånd takk :D    

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pottene på ebaybildene er nok originale, slik montert på sykkelen ved levering. Det var vanlig, særlig for en del år tilbake, at Ducati bestilte eksos fra underleverandører - der i blant Termignoni. De originale inneholder ofte et flerkammersystem med rør og gitter for tilstrekkelig lyddemping. Senere også med katalysator (f.o.m. Euro 3 tror jeg)

 

Mange av/de fleste aftemarket pottene er bygd opp kun av et perforert rør, pakningsmateriale, ytter-rør (karbon/titanium/stål/aluminium) og endestykker. Nesten alltid er resultatet mer lyd (også kalt musikk) og da gjerne med mer bass/romling.

 

Termignoni karbon og Arrow karbonpotter vil nok høres ganske like ut. Propper/db-killere vil dempe nivået betydelig. 

Link to comment
Share on other sites

oki, takk for det.  blir spennende og høre hvordan orginal-eksosen høres ut da. 

 

 

 

ja, riktig som du sier, det er mye bass/ resonans med arrow-eksosen.  blir veldig sliten i hodet av det.   mulig at det ville hjulpet med en bedre hjelm kanskje. 

 

jeg lyste inni arrow-eksosen. og det er bare ett perforert rør rett igjennom ja. 

 

 

hvordan funker det med db-senkere da?     mulig jeg spør dumt her nå men. hehe 

Link to comment
Share on other sites

Effekten av endret eksos, derunder db-killere, henger sammen med de vanlige variablene: luft inn, bensin inn, forbrenning i de forskjellige situasjoner/belastninger og eksos ut. Resultatet kommer av miksen av variablene, så noe klart svar er vanskelig å gi.

 

Db-killere er en metallpropp som festes i utløpet/endestykket. Google db killer Ducati, så ser du raskt hva det dreier seg om.

 

Jeg synes hjelmen demper best når polstringen rundt/på ørene klemmer ganske konkret på sidene av hodet. For å få til det må man velge hjelm med riktig form for sitt eget unike hode (ovalt eller rundt) og selvfølgelig størrelse. 'Helmet fit' på Google gir nok en del videoresultater...

Link to comment
Share on other sites

Hei , 
Vet ikke om du bruker det eller ikke. Men jeg vil anbefale å kjøre med ørepropper :D  Spesielt hvis du skal på lengre turer. Utrolig behagelig - du får likefult lyden av Ducatien , men du slipper å føle deg øre og banket opp i hodet etterpå! Hvis du vil ta det steget videre - går det an å støpe egne ørepropper med høyttalere. Kjekt hvis du skal kjøre turer og snakke med andre over intercom - eller lyst til å høre på musikk / Radio. 

Link to comment
Share on other sites

 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Aktive Tråder

  • Det er ikke så mye snø heller....  
  • Synkroniseringa var bra. Så nå gjennstår det å pelle av luftfilterboksen igjen (for n'te gang) for å få satt på lokket, ja, den må ut av ramma for å få på plass lokket , og lokket må av for å komme til tomgangsskruen. Så jeg bør jo bore et hull i lokket for å komme til med en liten umbrakotrekker. Men, det gjør jeg alltså ikke. Tomgangen er stillt, og den kommer ikke til å forandre seg om jeg skulle endre på co'n via software Så ja, le dere bare i hjel når jeg om en stund, må av med lokket igjen.... Radiatoren er i orden. Den venstre vifta starter på 101 grader og den høyre på 104 grader. Bensintrykket har jeg målt til ca 3 bar, som skal være riktig. Så da er det bare å gå ut og endelig begynne å skru det hele sammen igjen, samt tro på at jeg faktisk kan stille med denne på banedag 23 Mai. Ja da jeg booket denne dagen visste jeg ikke at vi også skulle ha banedag, uka før. ikke visste jeg at vi også skulle ha halv dag. Men, jeg har lyst å bli med denne dagen også, så om helsa er ok og være virker greit, så kanskje...
  • Det hjalp ikke noe, så det må befinne seg en "usynlig" sprekk i innsuget, gummi som har løsne fra metallet pga irr, eller noe slikt...  Så da ble det å bestille nye innsug fra løvaas. Turte ikke spørre om prisen, men jeg håpa på ca max 600 pr stk. Så sjokket kom selførgelig da jeg henta de; ca 1450/stk. Kanskje ikke så rart, nå som kronekursen ligger et sted mellom monpolpenger og  mongolske togrog.🥴 (Og hvis noen tror det vil hjelpe å stemme Høyre neste gang, tar de helt feil.) Monterte med pakn cement (var kanskje unødvendig) i går, locktite på boltene, 5 Nm, på med trottlene, oppstart, stoppa etterhvert med et poff i vertikal innsug. men det viste seg at co sofware var stillt på 0 (null). 16 var utgangspunktet. Nå står den på 22. og co måler ca. 2.6% (er det litt høyt?) og går veldig fint. Jeg måtte skru lufteskruen neste inn på horisontal og ca 1 omdr ut på vertikal, for å få co lik på begge. Det er lett å måle de individuellt på denne, da den har to seperate anlegg, ikke noe krossover eller katalysator. Da gjenstår det å sjekke synkroniseringa igjen. Slik jeg har forstått det kan det være en lite forskjell her, til fordel for co likhet ? Måtte bytte toppdekselpakning på horisontal, og jeg hadde trolig brukt feil pakn cement. eJeg hadde brukt en ikke herdende som fungerer best med papir pakn og slikt? Monterte med en herdende silikonpakning. Også på de små feltene under kam "holderne". Bytta også endelokkene på venstre side på den toppen. Det lakk også kjølevæske fra de korte slangene mellom manifold og radiator. (jeg hadde en mistanke til at disse var dårlige, og burde ha bytta før😶) Rensa for irr på slange stussene og monterte de nye trange fine... Radiatoren var ikke så varm, under testen, på høyre side, i går. Så ikke kom her å si at jeg må tappe kjølevæske og demontere denne for fem💥x👹te gang, fordi den er tett, eller at termostaten er gåen🤣💩
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved å benytte denne siden godtar du våre Privacy Policy og Guidelines