Jump to content

Recommended Posts

Jeg har nå oppdaget at mitt originale batteri fra 2016 ikke vil lade skikkelig med en god c-tek lader (har forsøkt annen lader, og målt) og konkludert med at batteriet bør byttes.

Siden lithium batterier er vesentlig mye lettere enn originalt  batteri så vurderes dette.

Lithium batterier skal etter hva jeg har forstått ha en høyere ladespenning enn de tradisjonelle bly eller gel batterier. Det selges også egne ladere til lithium batterier som kun er ment for de.

Spørsmålet mitt er da om laderegulatoren som sitter originalt på sykkelen er tilpasset lithium batterier?

Jeg vet mange har byttet, men er det noen som har opplevd noen problemer rundt dette?

Takknemlig for alle erfaringer og kunnskap.

Link to comment
Share on other sites

Med vanlige forbehold: jeg har ikke hørt noe om at de skal ha høyere ladespenning - i hvert fall ikke høyere enn det en Ducati leverer. Kun at de tåler dårlig å falle under et visst spenningsnivå (slik som ofte skjer f.eks. med alarm på sykkelen i lite-kjøring-perioder).

De spesialiserte laderne er laget slik at de lader hver celle for seg - en mulighet de færreste 'lithium' har innebygget. Med vanlig lader eller montert i sykkelen blir disse batteriene kun så gode/dårlige som sin dårligste celle. Muligens flere, men jeg vet at EarthX har denne optimaliseringen bygget inn i batteriet.

Regulatorene skal etter sigende være 'bare rævva' og spesielt sårbare for varme. Mange bytter av den grunn. (bank i bordet)... min har funket bra i 170.000km.  

 • Takk 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har LIthium batteri til min Multistrada 1200, kjøpt på biltema. Brukt dette batteriet i fire sommere nå uten noen problemer. Jeg kjøpte med en egen Lithium lader (også fra Biltema) som brukes til vedlikeholdslading om vinteren. 

Virker ikke som om ladespenningen på sykkelen er noe problem for det batteriet.

 • Takk 1
Link to comment
Share on other sites

På ‎22‎.‎11‎.‎2018 den 14.37, Skolberg skrev:

Jeg har LIthium batteri til min Multistrada 1200, kjøpt på biltema. Brukt dette batteriet i fire sommere nå uten noen problemer. Jeg kjøpte med en egen Lithium lader (også fra Biltema) som brukes til vedlikeholdslading om vinteren. 

Virker ikke som om ladespenningen på sykkelen er noe problem for det batteriet

Jeg hadde samme pakke på min Streetfighter. Nå vurderer jeg det samme på monsteR`n, men ønsker ikke å gjøre feil ved å sette inn noe som i fremtiden kan forårsake problemer. Hvis du har kjørt dette oppsettet i fire år uten problemer så er det en grei bekreftelse. Da ser det ut til at det blir Biltema på meg også. Alternativer er vanskelig å skaffe til overkommelig (samme) pris, samt at flere ikke sender dette fra utlandet.  Takker for svar.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Aktive Tråder

  • Det er ikke så mye snø heller....  
  • Synkroniseringa var bra. Så nå gjennstår det å pelle av luftfilterboksen igjen (for n'te gang) for å få satt på lokket, ja, den må ut av ramma for å få på plass lokket , og lokket må av for å komme til tomgangsskruen. Så jeg bør jo bore et hull i lokket for å komme til med en liten umbrakotrekker. Men, det gjør jeg alltså ikke. Tomgangen er stillt, og den kommer ikke til å forandre seg om jeg skulle endre på co'n via software Så ja, le dere bare i hjel når jeg om en stund, må av med lokket igjen.... Radiatoren er i orden. Den venstre vifta starter på 101 grader og den høyre på 104 grader. Bensintrykket har jeg målt til ca 3 bar, som skal være riktig. Så da er det bare å gå ut og endelig begynne å skru det hele sammen igjen, samt tro på at jeg faktisk kan stille med denne på banedag 23 Mai. Ja da jeg booket denne dagen visste jeg ikke at vi også skulle ha banedag, uka før. ikke visste jeg at vi også skulle ha halv dag. Men, jeg har lyst å bli med denne dagen også, så om helsa er ok og være virker greit, så kanskje...
  • Det hjalp ikke noe, så det må befinne seg en "usynlig" sprekk i innsuget, gummi som har løsne fra metallet pga irr, eller noe slikt...  Så da ble det å bestille nye innsug fra løvaas. Turte ikke spørre om prisen, men jeg håpa på ca max 600 pr stk. Så sjokket kom selførgelig da jeg henta de; ca 1450/stk. Kanskje ikke så rart, nå som kronekursen ligger et sted mellom monpolpenger og  mongolske togrog.🥴 (Og hvis noen tror det vil hjelpe å stemme Høyre neste gang, tar de helt feil.) Monterte med pakn cement (var kanskje unødvendig) i går, locktite på boltene, 5 Nm, på med trottlene, oppstart, stoppa etterhvert med et poff i vertikal innsug. men det viste seg at co sofware var stillt på 0 (null). 16 var utgangspunktet. Nå står den på 22. og co måler ca. 2.6% (er det litt høyt?) og går veldig fint. Jeg måtte skru lufteskruen neste inn på horisontal og ca 1 omdr ut på vertikal, for å få co lik på begge. Det er lett å måle de individuellt på denne, da den har to seperate anlegg, ikke noe krossover eller katalysator. Da gjenstår det å sjekke synkroniseringa igjen. Slik jeg har forstått det kan det være en lite forskjell her, til fordel for co likhet ? Måtte bytte toppdekselpakning på horisontal, og jeg hadde trolig brukt feil pakn cement. eJeg hadde brukt en ikke herdende som fungerer best med papir pakn og slikt? Monterte med en herdende silikonpakning. Også på de små feltene under kam "holderne". Bytta også endelokkene på venstre side på den toppen. Det lakk også kjølevæske fra de korte slangene mellom manifold og radiator. (jeg hadde en mistanke til at disse var dårlige, og burde ha bytta før😶) Rensa for irr på slange stussene og monterte de nye trange fine... Radiatoren var ikke så varm, under testen, på høyre side, i går. Så ikke kom her å si at jeg må tappe kjølevæske og demontere denne for fem💥x👹te gang, fordi den er tett, eller at termostaten er gåen🤣💩
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved å benytte denne siden godtar du våre Privacy Policy og Guidelines