Jump to content

Hvor «flytende» skal skivene være?


Recommended Posts

Hvor mye bevegelse skal det være i «lengderetningen» eller fartsretningen på bremseskivene? Lurer fordi det er klar forskjell på skivene på banesykkelen min. «Flytende» skiver skal vel først og fremst justere seg sideveis. Men den ene skiven min har en del bevegelse forover/bakover også. Ser for meg at når jeg måker inn bremsen i 200+ så blir dette til en stor belastning på de ringene som holder skivene på plass... Og etter å ha observert en bremseskive nærmest eksplodere på slutten av langsiden, gjør jeg meg jo noen tanker... (Det kan selvsagt ha mange andre grunner)

Så - hvor mye skal skivene «flyte» den andre veien? Er skiva på videoen under ferdig?

Link to comment
Share on other sites

Jeg er på mitt tredje par fullflytende (det er fullflytende vi snakker om?) og de to første tynte jeg til 40.000 km blandet kjøring. Da var slarken i lengderetningen bortimot 2 mm og laget urovekkende lyder.

Det tredje paret ser ut til å holde lenger. Det er Brembo T-drive som etterligner patentet til BrakeTech med flate anleggsflater i stedet for runde knapper.

Bremseeffekten med fullflytende er veldig mye bedre (sentrering, tykkelse og kjøling)(bedre stål?)  enn de semiflytende som Ducatier leveres med. Dårlig holdbarhet og urovekkende lyd og slark gjør dem likevel til noe som stort sett brukes av racere der holdbarhet ikke betyr noe. 

Link to comment
Share on other sites

Hvordan vet jeg om de er fullflytende eller slitne semiflytende? Så du videoen i innlegget? Den andre bremseskiva beveger seg ikke på lang nær like mye. Kan jo være den blir bedre hvis jeg renser og bruker drill-bit for å løsne opp i ringene, men mistenker at skiva på videoen er sliten...

Link to comment
Share on other sites

Hører litt lyd, men ser ikke film.

De semiflytende har vel gjerne en 'utbrettet' tynn skive på baksiden. En slags fjærbelastning som begrenser det hele til å forbli semiflytende. Enkel sak å bygge om selv - et hengivent hammerslag på riktig sted kan spare flere tusen kroner.

Alltid greit å ha rene bremser, så få det unnagjort før du evaluerer.

Link to comment
Share on other sites

De kan vel egentlig ikke fjernes, men gjøres flate og dermed konvertere skivene til helflytende. Forøvrig vil jeg amatør-mene at de er utslitt. Det er aluminiumnavet som slites først og da er det kjørt.

Den gode nyheten er at du nå har skaffet deg muligheten til å kose deg med fullflytende skiver. Brembo Super Sport eller T-drive.

Link to comment
Share on other sites

 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Aktive Tråder

  • Det er ikke så mye snø heller....  
  • Synkroniseringa var bra. Så nå gjennstår det å pelle av luftfilterboksen igjen (for n'te gang) for å få satt på lokket, ja, den må ut av ramma for å få på plass lokket , og lokket må av for å komme til tomgangsskruen. Så jeg bør jo bore et hull i lokket for å komme til med en liten umbrakotrekker. Men, det gjør jeg alltså ikke. Tomgangen er stillt, og den kommer ikke til å forandre seg om jeg skulle endre på co'n via software Så ja, le dere bare i hjel når jeg om en stund, må av med lokket igjen.... Radiatoren er i orden. Den venstre vifta starter på 101 grader og den høyre på 104 grader. Bensintrykket har jeg målt til ca 3 bar, som skal være riktig. Så da er det bare å gå ut og endelig begynne å skru det hele sammen igjen, samt tro på at jeg faktisk kan stille med denne på banedag 23 Mai. Ja da jeg booket denne dagen visste jeg ikke at vi også skulle ha banedag, uka før. ikke visste jeg at vi også skulle ha halv dag. Men, jeg har lyst å bli med denne dagen også, så om helsa er ok og være virker greit, så kanskje...
  • Det hjalp ikke noe, så det må befinne seg en "usynlig" sprekk i innsuget, gummi som har løsne fra metallet pga irr, eller noe slikt...  Så da ble det å bestille nye innsug fra løvaas. Turte ikke spørre om prisen, men jeg håpa på ca max 600 pr stk. Så sjokket kom selførgelig da jeg henta de; ca 1450/stk. Kanskje ikke så rart, nå som kronekursen ligger et sted mellom monpolpenger og  mongolske togrog.🥴 (Og hvis noen tror det vil hjelpe å stemme Høyre neste gang, tar de helt feil.) Monterte med pakn cement (var kanskje unødvendig) i går, locktite på boltene, 5 Nm, på med trottlene, oppstart, stoppa etterhvert med et poff i vertikal innsug. men det viste seg at co sofware var stillt på 0 (null). 16 var utgangspunktet. Nå står den på 22. og co måler ca. 2.6% (er det litt høyt?) og går veldig fint. Jeg måtte skru lufteskruen neste inn på horisontal og ca 1 omdr ut på vertikal, for å få co lik på begge. Det er lett å måle de individuellt på denne, da den har to seperate anlegg, ikke noe krossover eller katalysator. Da gjenstår det å sjekke synkroniseringa igjen. Slik jeg har forstått det kan det være en lite forskjell her, til fordel for co likhet ? Måtte bytte toppdekselpakning på horisontal, og jeg hadde trolig brukt feil pakn cement. eJeg hadde brukt en ikke herdende som fungerer best med papir pakn og slikt? Monterte med en herdende silikonpakning. Også på de små feltene under kam "holderne". Bytta også endelokkene på venstre side på den toppen. Det lakk også kjølevæske fra de korte slangene mellom manifold og radiator. (jeg hadde en mistanke til at disse var dårlige, og burde ha bytta før😶) Rensa for irr på slange stussene og monterte de nye trange fine... Radiatoren var ikke så varm, under testen, på høyre side, i går. Så ikke kom her å si at jeg må tappe kjølevæske og demontere denne for fem💥x👹te gang, fordi den er tett, eller at termostaten er gåen🤣💩
×
×
 • Create New...

Important Information

Ved å benytte denne siden godtar du våre Privacy Policy og Guidelines