Gå til innhold

stoppitide

Styret
  • Innlegg

    2 720
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    362

Innlegg skrevet av stoppitide

  1. Ducati Rakkar skrev (2 timer siden):

    Er det mulig å få teste musikk hos en av dere som sitter i styre/dugnad? Er måler tilgengelig om man er i området eller er det skogen sin måler dere bruker på banedager?

    Enten på de annonserte arrangementene eller mail til [email protected] for egen avtale i Oslo'ish når-som-helst'ish. Hvis min kalender tåler det vil jeg også besøke et sted eller to eller tre for "intervju" av utenbys medlemmers sykler. Samling i Sogn? Kongsberg? Moelv?

  2. Thomas Scharrer skrev (På 25.4.2024 den 7.49):

    Hei,

    bare til info, når jeg kjørte Tindevegen i fjor september med bil da var det en del grusvei og veiarbeid.

    Dette var fordi veien ble ødelagt under ekstremværet Hans men kanskje de ble ferdig med den i fjor?

     

    Her er fb-svaret fra Tindevegen:

    8iuTX4LlGZO.pngForfatter

    Tindevegen

    Lars Mostro-Olsen «Hans» har ikkje noko med utbetringsarbeidet sist haust å gjere. Grus på desse punkta til det blir asfaltert i starten av juni.
    • Liker 1
  3. Øystein skrev (2 timer siden):

    Det er mulig jeg tar feil med tanke på når katalysator kom. Min hadde ikke når jeg kjøpte. Foreløpig har ikke biltilsynet reagert når jeg har sagt det, så sitter stille i den båten enn så lenge. 

    Drømmen nå er å klare seg med en eksos, med mulighet for å ta ut noe på en eller annen måte. ECU har mulighet for flere mappinger. Skal være mulig å bytte mapping enkelt ved hjelp av knapper på styret, har bare ikke satt meg helt inn i det enda. 

    Firmaet som måler støy heter Oslofjorden HD senter AS, og holder til i Lommedalen. Jeg tok en telefon for å høre hvordan de foretar målingene. Ble møtt av en person som ikke akkurat gnistret av energi, som fortalte at: «vi kjører den i tredje gir, i 50-60 km/h, og måler.» 

    «Jaha» - sa jeg og lurte på om ikke de hadde et bestemt turtall, og omtrent hvor de sto og målte i forhold til sykkelen.

    »Nja - sånn ca ………………………. Hmm………………… tja ………………. 7-8 meter unna kanskje……..?!»

    Ikke noe spesielt turtall. Jeg kommenterte at å ligge på tredjegir i 50 er jo ganske snilt i forhold til støy. Joda - han var enig i det…

    Så nå har jeg tro på at det skal la seg gjøre. Men det er en lang vei før jeg kommer dit. Fikk hjelp av Kramek i Horten til å sveise litt på ramma. Hyggelig service og passe stort familiedrevet verksted. Har fortsatt noe som må lages til på ramma, så ikke helt ferdig enda. Må lage festeanordning til tanken, og festemulighet på innsiden av noen rammerør, til å feste ledninger til. Vil ikke ha ledningene festet med noe som går rundt rørene.

    Og takker for bidrag til min interne debatt om farger 🙂 

    Uttalelsen er ikke så gal. Den stemmer ok overens med det som står i vedlagte artikkel fra FEMAtoppene   https://www.femamotorcycling.eu/sound/  Jeg har lest om et krav om å teste i BÅDE andre og tredje gir. Full gass!!! Full gass skal gjøre eksosspjeld-triksene meningsløse. 

    Artige kommentar om hvordan enkelte land/produsenter synes å finne smutthull like store som VAG-skandalen. 

  4. Det fineste jeg har sett er naturlig metall som er forseglet med en spesiell type epoxy/to-komponent lakk. Da stiller du fritt til å velge om metallet skal være et par prosent rustent, børstet, litt/helt blankt osv.  Du kan legge inn noen spesielle effekter på nøye utvalgte seksjoner/punkter, lakkere noen spesielle bokstaver, ord, tall som betyr noe for deg - de vil se "hemmelige" ut der de ligger dypt i det klare. Google silver Ducati gir mye hygge.

    Forøvrig ville jeg holdt meg unna flere farger. Nå er det nyanser av "sølv", visuelt ganske mye bronse og sort. Kanske du kan ha rød trykkplate, men bare den, i rødt....

    Det finnes Radical (Pepo) spesialbygg her i landet, som har beholdt sin opprinnelige ST (f.eks.) identitet - også bare med motor og litt ramme igjen. Vet ikke om det kanskje kan være en fordel (ferdig typegodkjent, enklere forsikring og den slags?). En åpenbar forskjell vil være at du får godkjent original eksos som beholder 90dB (ikke 82). Da kan det hende du ikke behøver dobbel tuning og mapping.

    Du gjør det behagelig enkelt for deg selv hvis du opererer med to eksoser som ligger nær hverandre i lengde, diameter og "back pressure" og bare har en enkel skrujobb ved bytte. Bare slip on byttes? Mange systemer leveres med valgfri katalysator-stykke, innvendig dB-killere og vanlige endestykke-killere. Kanskje du får til å bare ha en eksos? One size fits all....  To rør med hver sine to serie-koblete potter? Noen ganger fire potter, men vanligvis bare to?

    https://pipeburn.com/ducati-monster-1100-cafe-racer/  

  5. Jeg håper dere kommer greit gjennom, hele gjengen. "Tålmodighet er den raskeste vei"

    Hver gang jeg begir meg inn i ECE regulativenes verden (syke jævler!!!) så blir det hodepine. Din sykkel er typegodkjent med 90dB standstøy på (tipper) ca 4.000-4.500 omdr. Er den fremdeles en Multistrada med opprinnelig typegodkjenning eller forsvant den sammen med rammemodifisering? Hvis opprinnelig, så kan du bruke original eksos. For moro skyld kan du i tillegg lage en egen eksos (det er jo ikke skråsikkert at den blir å jævlig høylytt).

    Jeg skrev et langt avsnitt om standstøy, passeringsstøy og typegodkjenning, men måtte bare slette det. Jeg vet rett og slett ikke hva som brukes for typegodkjenning. Noen sykler har 110dB i vognkortet (på uvisst turtall). Jeg leste et 20 år gammelt foruminnlegg der passeringsstøymåling ble beskrevet (20km/t gjennomsnitt av andre og tredje gir, full gass i 20 meter, der målingen gjøres midt på de 20 meterne av en måler som står 7,5 meter unna). Hvis det er slik Harleyvennene dine måler, så er det vel ganske mye som går lett gjennom? Ting har utviklet seg og nå er det vel eksosrørsventiler og sikkert mere fart og turtall (eller kanskje ikke?). 

    Altså; det hadde vært KJEMPEinteressant å høre hvordan de gjør det.

     

    PS ikke noe problem med fargevalg på rammen. Det ordner jeg. 🙂  

    PS 2 vær forberedt på at rammenummer preges tvers gjennom lakk hvis det blir slik rekkefølge. Få preging først eller hold av en liten plakett som ikke lakkeres (klarlakk eller epoxy etterpå)

    • Liker 2
  6. På overtid i dag, men lite trafikk så det gikk greit til Kiel. For sent til middag på Birke, men club sandwich i baren duger. 

    To mann tok kveldsjobb til sykkelen var ferdig. Bra👍

    I morges var sjefen på sykkelen på dynoen. Ferdig tuning etter tre timer og så et par timer med småplukk. 

    Jeg fikk fem hk og noen Nm mer enn de siste åtte-ti årene. Fornøyd også med glattere og sunnere gange.

    Det var summen av flere ting som antagelig førte til dårlig fyring i fjor og i år. Kommer ikke unna injektorfeil - gradvis forsterket av et par sviktende ventiler og veldig slitne stempler. Fikk nå 749 injektorer fordi det var det de hadde i synkroniserte/like par. Mye sprut, men det ordnet seg i tuningen. Uansett; nå er det lekkert i hele motoren og den funker som bare rakkern. 

    20240412_114834.jpg

    • Liker 2
    • Takk 1
  7. Jon Tangenes skrev (1 time siden):

    Spennende prosjekt.

    Du monterer koniske rullelager i styrekrona?

    Jeg driver å monterer eksosanlegget på Multistrada'n, etter å ha pussa rør i to dager.

    Vet du om disse pakningene i rørskjøtene skal bløtlegges først? De er litt trange...

    Den ene pakningen jeg har er metall. Hva du har vet jeg ingenting om.

    Denne gangen ble det All Balls koniske lagere. Det har jeg hatt før uten at de varte lengre. Nå ble det poengtert at grafitt-fett holder seg fett mye lenger. Annet fett blir gummiaktig etter noen år. Sa de. Vi får se.

    • Liker 1
  8. Jon Tangenes skrev (41 minutter siden):

    Du er med å skru, på hele prosessen?

    Og sitter på den lokale pubben om kvelden og drikker Heineken?

    Nesten omtrent slik, ja. Ikke så mye av disse indre motorgreiene jeg kan utføre, men alt det andre kan jeg littegrann om - og bidrar med. Vi holdt f.eks. på med nye styrelagere og da er det mye pill før/etter som jeg kan like godt selv.

    I dag ble toppene klarerte og ferdige. Byttet begge eksosventilene. Pyntete ventilseter. Guider, tettinger, kammer, vippearmer strøkne. Et par shimser byttet. Sylindre topp. Knusk tørr gummi i oljetettingen på utgangen av kamakslingen bakre sylinder var grunnen til oljelekkasje - som jeg trodde var o-ringenes skyld.

    Veiv, -lagere, råder, -lagere strøkne. Mesteparten av girkassen (original) tipp top, men sliten etter mange km. Kanskje overhaling av den om ca 25.000km er det siste jeg gjør på denne motoren.

    Etter ytterligere 50.000km vil da blokk, veivlagere, stempler, råder(?), sylindervegger, kanskje metallet i toppene "sprøtt" møtes samtidig, midt i gaten på vei til resirkulering eller henge på en vegg et sted. Det hadde vært en god følelse hvis nesten alt takket for seg på samme tid.

    75.000km bruker jeg seks, syv, åtte år på. Hvis mattematikk er nok til å planlegge livet så skjer dette omtrent når jeg runder 70 og da blir det en "mild tuned" 1000cc derfra og inn i evigheten. Hvis ingen og ingenting kommer i veien 😁😁😁😁😁✌️

     

    • Liker 2
  9. Ordentlig honing er visstnok en maskinering som utvider sylinderen bittelitt. Vet ikke om de gjør det selv. Det som gjøres her er bare en overflatebehandling som gjør det triveligere/lettere å være stempelringer og nullstiller den vanlige tendensen til at stemplene sliter sylindrene i en rett opp-ned bevegelse. Verktøyet her ser ut som en grov børste med kuler i tuppene. Du kan ha sett lignende på veggen hos Løvaas.

    Artig læring og spennende dager👍

    • Liker 2
  10. Fra sotete til rent og med ventil-lap'ing (en viktig del av en service)

    20240409_160329.jpg

    Et lite hakk betyr utskifting 

    20240409_152713.jpg

     

    20240409_160511.jpg

    Uten bilde, men sylindrene skal "hones" opp (egentlig ikke ordentlig honing, men sånn kulebørste som fjerner opp/ned bruks-striper og etterlater på kryss-og-tvers mønsteret.

    Nye stempler. Mine gamle var ordentlig oppbrukt for to år siden, men måtte settes inn igjen fordi de nye fikk sammenbrent ring i Italia (uten vesentlig ekstra kostnad). Nå er det absolutt på tide/på overtid. Fint hakk i stempelpinnen. Uvisst hvorfor. Kanskje shit happens med stempelpinner etter 120.000 km?

    20240409_154318.jpg

    20240409_160028.jpg

    20240409_160019.jpg

    Kjent og kjært syn for mange👍

    20240409_160155.jpg

     

    • Liker 3
  11. Jon Tangenes skrev (16 minutter siden):

    Er jo blitt dyrer drivstoffpriser enn i Norge jo.

    Og med ei havarert krone, så blir jo du ruinert.

    Du får kjøre når du har medvind.

    Javisst. Billigere på bygda, lenger sør og ikke minst i Belgia. I Oslo er det ukentlig bensin for 18 kroner literen - i hvert fall en dag eller så. Supreme+ runder altså 30 kroner ved autobahn. Bra det er så liten tank😁 

    • Trist 1
  12. Øystein skrev (På 2.4.2024 den 17.00):

    Håper du kommer deg fram til Toine uten for mye kluss. «Eldre» batterier med høy nok spenning, men likevel ikke gode nok har klusset til flere kjøretøy for meg siste to årene. Tar imot lading, til riktig spenningsnivå, men er likevel ikke bra nok. Lager utrolig mye kluss… Bil som går i beskyttelsesmodus (maks 50km/h), Multi som ikke vil starte, mm. 

    For sikkerhets skyld👍

    20240403_160911.jpg

    • Liker 1
  13. Kämna og Biggelaar. Vet ikke hvor de får det gjort. Biggelaar bruker et firma han stoler på. Husker ikke pris annet enn at den økte voldsomt under pandemien. Kämna brukte et firma i England siden det var det eneste de stolte på.

    Kan jo godt være det finnes flinke nok folk i Norge også. Spørre Løvaas eller DesmoLab? Det er vel en engelskmann i Rogaland med rikelig erfaring, tror jeg. Han kan vel spørres... Moto-Tech

    • Liker 1
  14. Øystein skrev (1 time siden):

    Litt uklart - gikk den dårlig igjen med gammel ecu og injector? 

    Nytt batteri er jo en mulighet. Har arbeidet meg gjennom en rekke feilmeldinger om EGR-ventil og mye dritt på en eldre Toyota. Kokte ned til at batteriet var for gammelt… Tok ikke imot nok ved lading. Nytt batteri - Sim sala fuckings BiM! Tre rare feilmeldinger forsvant…

    Så ecu, injector OG batteri?

    Gammel, men nesten ubrukt, standard ECU endret ikke noe særlig.

    Nye injectorer i fjor skulle levere bedre/jevnere, men selv om den ble tunet deretter.... så endret det seg ikke. Mer nøyaktig; det var da den store fuskingen startet. Uten (for meg) åpenbar grunn sluttet én ny injector å virke i forgårs (kan kanskje være pga batteri)

    Batteriet har gjort en god jobb hele veien, men kanskje var jeg ikke tålmodig nok med årets lading. Den mer tålmodige ladingen gjorde at batteriet gjorde en bedre jobb. Lades bra i sykkelen.

     

     

  15. Ok - tank med ny thermistor og nytt filter fra Løvaas for en måneds tid siden. Startet og gikk som "vanlig" på en sylinder. Av og til to, på mer gasspådrag.

    Noen dager siden; startet pent så jeg stoppet og tok litt smøring og småvask (lite vann) før test-tur. På med utstyr. Vri på nøkkel og trykke på knapp. Nope!

    Kun en uke til kjøretur til Biggelaar for den episke diagnosen og fix. Her må jeg få'n i gang på egen hånd, mellom regnskurene. 

    Gnist? Ok. Bensintrykk i slangene? Ok. Bensinsprut ut av injectorer? Én jepp/én nei. Erstatte den tørre. Starter, men stopper etter fem sekunder. 

    Hmm... forumråd fra unite'n sier bilbatteristarthjelp (eget batteri høy spenning, for få amp tross lading? )Sannelig virket det. Gikk på +/- halvannen sylinder. 

    Turforsøk i dag. Døgnladet batteri. Årevis siden det har lyst grønt. Bra. Starter lett og (wait for it) går på to sylindre! Gammel injector og den gamle standard ECU'en så den går ikke pent, rent eller fort, men jeg har godt håp om å komme meg til NL på egne hjul.

    Slipp meg fri - det er vår

    20240401_142701.jpg

    • Liker 1
    • Nå ble jeg forvirret 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å benytte denne siden godtar du våre Personvernvilkår og Retningslinjer