Jump to content

Streetfighter 848 Mivv Slip-on uten Katalysator.


Recommended Posts

Noen her med Mivv slipons eller erfaring med Mivv? Og hva vil det si å ikke ha katalysator? må vel ha custom ECU/boosterplug når jeg evt monterer slip-on`s på ducatien. Det eliminerer også den rykkingen og nappingen på lavt turtall har jeg hørt, så da slår jeg vel to fluer i et smekk. Er jo i utgangspunktet ute etter litt mere lyd men får høre at jeg bør ha Powercommander når jeg skifter ut stock eksos med ettermarkedseksos. Har vært med en kompis til en kar med Dyno (Klevtuning) i holmestrand, han bruker ikke powercommander, men fikser å trikser på ECU på sykkel. vet ikke om det er noe vits eller lurt å gjøre men, den rykkinga er annoying til tider kansje han kan ordne det  :huh: ble mye spørsmål, men håper noen kan gi svar  :D

Link to comment
Share on other sites

Mivv er et kvalitetsmerke fra Italia og gjør antagelig jobben som slip ons.

 

Rykking på lavt turtall er typisk for de fleste L eller V twin motorer og noe de fleste løser ved ikke å ligge på lave turtall. Våre motorer er laget for å yte og trives på over 4-5.000 omdr/min. Hvis du oppsøker en forhandler kan de muligens prøvekjøre og fortelle deg om din sykkel går ujevnere enn normalt. Kanskje kan du spørre et annet medlem med samme sykkel om det samme på en av våre turer e.l.

 

Som de fleste nyere Ducatier har du en elektronisk styrt tomgang - spesielt nyttig ved kald motor. Det systemet er det vanskelig å sno seg rundt og ikke særlig gunstig heller. Det går an med P.C. inkl O2 optimizer, men jeg aner ikke hvor vellykket det egentlig blir.

 

Det kan godt hende at sykkelen din 'tåler' slip on uten å måtte gjøre noe mer - spesielt hvis du ikke samtidig åpner opp for mer luft inn. Når Ducati selger slip ons følger det med ny ECU, men jeg vet ikke om det er nødvendig.

 

Kanskje du kan kontakte forhandlerne og høre om de har gjort noe lignende og hva slags erfaringer de har med dette...

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar Stoppitide! Blir å handle Mivv slipons til ducatien :) En jeg pratet med bruker boosterplug så er en grei å rimelig løsning på rykkinga i krypfart. Kjekt om man kjører i tettsteder ellers. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg skulle gjerne ta feil og håper du kan rapportere tilbake at boosterplug hjelper. Slik jeg har forstått (?) det gir boosterplug fetere blanding, som O2-sensorene oppdager og som gjør at ECU gir magrere blanding = like langt, i lavere turtallsområder....

 

For å kunne skille mellom hvilke mods som gjør hva, anbefales å gjøre en ting om gangen og sjekke hva som skjer. D.v.s. boosterplug først. Deretter eksos med og uten boosterplug.

 

Hva slags sykkel kjører han du har snakket med?

 

Det hadde ikke vært noe bedre enn at jeg tar/tror feil, så jeg håper du oppdaterer tråden med resultater ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ja bestilte 30.juni og får det i posten mandag. Det var ihvertfall siste gang jeg handler noe form for deler av xlmoto/24mx. Olje og klær å småting er di raske på. Men for all del ikke handle eksos fra dem. Det bør du gjøre på vinteren isåfall eller tidlig ute. Men om det går etter planen så skal det være ferdig montert på sykkelen i morgen kveld. Laster opp en video og bilder av det. Gp pottene plus kN filter kom på 5090kr forresten. Så har fått plaster på såret ang sen levering

Link to comment
Share on other sites

Da er pottene på plass!  og jeg er kjempe fornøyd. at jeg fikk så mye for pengene hadde jeg ikke trudd!. råere lyd enn de svindyre termiene, Kjempebra bygge kvalitet! ikke noe jukse karbon, blir aldri varm  :D  men er jo ikke rart det da. går jo rakt ut omtrent! Man kan jo bare se på det som skjuler seg i bunn av orginal eksosen (se bilde)  :angry: svææære og tette katalysatorer som har kvelt ducatien til å purre ut deilig motor lyd :P og så lette de er i forhold til der som sto på orginalt. tipper 3-4 kilo lettere! eska den kom i var tyngre omtrent hehe.  Men til og begynne med syns jeg det ble litt overkill med den dype og gromme lyden så jeg prøvde å sette inn den ene DB killeren på nederste pipe for og kansje roe litt ned, men den ble fort fjernet igjen. tar noen dager med kjøring så er du blitt vant med lyden. syns ikke det er noe ille nå. den låter akkuratt på prikken av perfekt :wub:  den vekker oppsikt nå for og si det sånn, masse amazed tryner i gatene... biler kan ihvertfall høre at det kommer motorsykkel så det er betryggene iforhold til blinde folk i trafikken. kunne nesten ikke høre at sykkelen kom kjørende før jeg bytta. blir slutt på roadrage av sånt  :D

 

+Bra bygge kvalitet.

 

+helt sinsyyyk lyd :wub:

 

+lette som fjær.

 

+blir ikke varm.

 

+litt lengre enn orginal, gir en tøff look og finish!

 

+Pris!!! under 5k for alt. 

 

 

-følte i begynnelsen at sykkelen mistet bittelitt bunndrag, men tror det kun er hue mitt som surrer. tenkte mye på det med at den kansje MÅ ha oppgardert ecu...har ikke noe data som kan avkrefte eller bekrefte noe som helst. men jeg føler nå at sykkelen ikke trenger noe ECU oppgradering. Kan kansje være noe med at jeg også satte på Kn filter også. mye luft å lite motstand. vet ikke. føler ikke at det er noe issue. man kan jo bare se på den digre dritten i orginal potta. er jo utrolig at det kom eksos ut av den i heletatt. så kansje den spiller en rolle i motstand.i dont know :huh:

 

- festet eller båndet som holder nydeligheten på plass var knotete å montere. så litt budsjett ut ved første inntrykk men den er jo slik for å være så lett som mulig. det gis ikke noe inntrykk av det når det er ferdig montert da.

 

- db killerne er poppet fast! brukte 4mm stålbor på det. gikk smertefritt. men litt teit å ikke bare lever det med skruer.

 

post-582-0-90559600-1471802953_thumb.jpg

post-582-0-05307400-1471802977_thumb.jpg

post-582-0-96425700-1471802987_thumb.jpg

post-582-0-35400900-1471803012_thumb.jpg

post-582-0-96607100-1471803026_thumb.jpg

post-582-0-24038900-1471803065_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Flotte saker B) 

 

Den går kanskje litt magert - sjekk pluggene etter en stund, så får du en indikasjon. Du kan også sette tilbake originalfilteret og/eller db-killerne for å kjenne eventuell forskjell...

 

Rizoma hadde i 2015 og tidligere en mini heal guard som alternativ til det store du har. Mere plass til skoene og bedre utsikt til eksosrør.

Link to comment
Share on other sites

Hvis vi ser på de samme ebay heel guard, så er de for venstre side der det er skruefeste til en slik. På høyre side er det ikke det.

 

Ved for mager blanding (i forhold til økt gjennomstrømming / luft inn og eksos ut) går sykkelen varmere enn beregnet og det er ugunstig for holdbarhet hva angår stempler, ventiler og annet i det området. En indikasjon på slik tilstand kan være at pluggene er lys beige, i retning hvite - samt at man mister litt kraft i mellomregisteret - kanskje også at det smeller litt i potta ved motorbremsing.

 

Retur til originalfilter er eventuelt et bidrag i riktig retning - både for ytelse og holdbarhet - bra for deg og for sykkelen, ikke minst hvis den en gang skal selges...

Link to comment
Share on other sites

Grattis! Ser bra ut. Mine dukker opp i midten av september. Jeg bestilte titan versjonen, så får vi se hvordan det blir. Var monteringen enkel? Kun fjærene og skruen på bakre fothviler?

 

Jeg sjekket med SPS (importør) og de bekreftet at slip ons ikke krever noen modifikasjoner på ECU/luftfilter, men mener å ha lest et annet sted at man bør mappe om hvis dB killers fjernes(?).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Ved å benytte denne siden godtar du våre Privacy Policy og Guidelines